субота, 18. мај 2013.

Povratak otpisanih !!!




Čudesna ekipa Olimpijakosa je odbranila titulu šampiona Evrope na čudesan način. Iako posle prošlogodišnjeg senzacionalnog osvajanja Euroleague, niko nije verovao da Olimpijakos može da odbrani titulu pobednika Euroleague. Na final four su došli kao prvaci Evrope ali su smatrani potpunim autsajderom. Da nisu došli da se predaju pokazali su u polufinalu savladavši očajnu ekipu CSKA, a večeras u finalu pao je i Real Madrid u jednoj izuzetno kvalitetnoj utakmici. Reyultat na kraju je bio 100 : 88 za novog starog šampiona Evrope, ekipu Olimpijakosa.
Real je fenomenalno otvorio utakmicu rešivši prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom reyultatom 27:10, i kada su svi već otpisali Olimpijakos oni su u nastavku utakmice baš kao prošle godine protiv CSKA uspeli da se vrate u igru, s tim što su se ovaj put vratili već u drugoj četvrtini nošeni sjajnim Kajlom Hajnsom, Kostasom Slukasom, Perom Antićem i Stratosom Perperogluom in a poluvremenu su imali pristojan zaostatak od samo 4 razlike ( 37:41 ).
U trećoj četvrtini sledi potpuni preokret. Razigrao se Vasilis Spanulis, koji je sve svoje poene dao u drugom poluvremenu ukupno 22, a podrška Spanulisu bio je Ejsi Lo koji je postigao 20 poena i imao indeks korisnosti od 31. Na kraju tog perioda rezultat je bio 61:61.
I onda je usledila furiozna četvrta četvrtina igrača Olimpijakosa u kojoj su Realu ubacili neverovatnih 39 poena in a kraju slavili rezultatom 100:88.
Real je do poluvremena kontrolisao utakmicu zahvaljujuči Serhiju Ljulju koji je na početku odigrao fenomenalno ubacivši sve šuteve i Rudijem Fernandezom koji je bio najbolji igrač Reala sa 21 poenom, a takodje treba istaći i sjanu igru u odbrani Mirze Begića koji je za 11 minuta u igri imao 5 blokade ( malo je čudno kako nije imao veću minutažu ). Medjutim kada se meč lomio jedini koji je koliko toliko parirao ekipi Olimpijakosa bili su Rudi Fernandez i Serhio Rodrigez koji je utakmicu završio sa 17 postignutih poena, dok Serhio Ljulj kada se meč lomio sve je ispromašivao. Realu nije pomogla ni zonska odbrana 1-2-2 koju su cele sezone igrali fenomemalno.
U meču gde je vidjen veliki broj poena ( ne sećam se kada se u finalima Euroleague bilo postignuto poena ), u tempu meča koji je odgovarao u potpunosti Madridjanima, ipak kao pobednici izačli su momci Olimpijakosa i odbranili titulu!

1 коментар: