субота, 18. мај 2013.

IT'S PLAYOFFS TIME !!!




U subotu je poceo NBA playoffs. Cini se nikad zanimljivija, kvalitetnija i neizvestnija prva runda playoffs. U prvim utakmicama, svi domacini su zabelezili pobede, dok do sada jedino " iznenadjenje " sinoc je napravio Cikago pobedom u Bruklinu. Da li neko moze zaustaviti dominantni Majami i verovatno MVPa regularnog dela Lebrona Dzejmsa ove sezone saznacemo polovinom juna, a do tada krenimo redom sa analizom playoffs parova:

Istok

MAJAMI - MILVOKI 4-1

Verovatno jedan od najnezanimljivijih duela prve runde playoffs, bice duel izmedju Majamija prvoplasiranog tima iz regularnog dela sezone i Milvokija koji se u palyoffs plasirao sa najslabijim skorom. Iako Brendon Dzenings je izjavio da ce dobiti Majami u sestoj utakmici, realno sto mogu da urade je da kod kuce dobiju Majami jednu utakmicu, sve osim toga bilo bi veliko iznenadjenje.

NJU JORK - BOSTON 4-2

Verovatno najzanimljivija playoffs serija na istoku. Nju Jork je dobio prvu utakmicu u Medison Skver Gardenu, zahvaljujuci sjajnom drugom poluvremenu gde su limitirali Boston na samo 25 postignutih poena ( 8 u poslednjoj cetvrtini ). Prednost je na strani Nju Jorka, ali ako Dzef Grin odigra na nivou iz prvog poluvremena prve utakmice, proradi Kevin Garnet, uz uvek sjajnog u playoffs Pola Pirsa, ova serija bi mogla da potraje i svih sedam utakmica. Medjutim realno je ocekivati da Boston padne u medjuvremenu i Nju Jork privede seriju kraju u sest utakmica. Ukoliko pak dodje do sedme utakmice, vece sanse bih dao Bostonu za prolazak. Jedino je sigurno da ce ovo biti prava playoffs serija sa malim brojem poena i cvrstim odbranama.

INDIJANA - ATLANTA 4-2

Indijana ove sezone igra sjajno bez svog najboljeg igraca Denija Grejndzera, predvodjena igracem koji je verovatno najvise napredovao u NBA ove sezone, sjanim Polom Dzordzem, koji je u prvom mecu serije protiv Atlante imao triple-double ucinak.Atlanta sa druge strane ove sezone igra veoma promenjivo, ulazak u playoffs ove sezone im je po mom misljenju maksimum, s obzirom da igraju protiv odlicne Indijane. Indijana bi trebalo rutinski ovu seriju da privede kraju, a Atlantin maksimum su dve pobede u ovoj seriji.

BRUKLIN - CIKAGO 4-3

Verovao sam da Bruklin ovu seriju moze lagano privesti kraju, ali je Cikago pobedom sinoc veoma zakompliovao seriju. Sve mi se vise cini da ce ova serija sigurno se igrati u sedam utakmica uz dosta preokreta i zanimljivosti. Medjutim, kako god da se ova serija razvija, vece sanse dajem Bruklinu za prolaz.

Zapad

OKLAHOMA SITI - HJUSTON 4-1

Ova serija ce biti zanimljiva po tome, da vidimo kako ce navijaci Oklahome doceti Dzejmsa Hardena, popularnog bradonju nakon odlaska iz kluba, inace sto se tice kosarkaskog dela, Oklahoma bi trebalo da se proseta medju cetiri najbolja tima u konferenciji, sve ostalo bi bilo iznenadjenje. Jedino sto je sigurno da ce ovo verovatno biti serija gde cemo gledati run and gun kosarku.

SAN ANTONIO - LA LEJKERS 4-1

Bez Kobija Brajanta Lejkersi tesko da mogu da racunaju da ce napraviti nesto vise ove sezone u playoffs od casnog poraza od San Antonija. U prvoj utakmici se pokazalo, da Dvajt Hauard nije centar sampionskog kova ( redom su ga zaustavljali u igri jedan na jedan Tim Dankan, Tijago Spliter i Met Boner ). Sa druge strane velika trojka San Antonija iako u godinama pokazali su da jos uvek nisu za staro gvozdje. Ukoliko i Parker, Dankan i Djinobili nastave sa sjajnim partijama u playoffs, od na papiru najzanimljivije serije prve runde ovo bi mogla da postane i najnezanimljivija serija . Da podsetimo samo na jednu stvar, u proslosti pobednici serije izmedju San Antonija i Lejkersa su redovno uzimali sampionsku titulu na kraju.

DENVER - GOLDEN STEJT 4-1

Denver ima prednost od jedan nula u seriji, kvalitetnija je ekipa od Golden Strejta, a Golden Stejt je povredom Dejvida Lija, svoje sanse za prolazak sveo na minimum. Realno je ocekivati lagan prolazak Denvera u drugu rundu playoffs.

LA KLIPERS - MEMFIS 4-2 ( 3-4)

LA Klipersi imaju prednost od dva nula u seriji, ali Memfis ce skupo prodati svoju kozu. Realno je ocekivati prolaz Klipersa dalje jer su u velikoj prednosti, ali neka ludacka prognoza ovde je da Memfis moze okrenuti seriju i dobiti Kliperse u sedam utakmica.

Do polufinala konferencija i novih analiza, uzivajte u playoffs mecevima NBA lige...

Нема коментара:

Постави коментар